[:sv]Frigör kapacitet[:en]Unleash capacity[:]

[:sv]Ibland behöver man rensa ut för att frigöra utrymme och kapacitet att odla nytt. Eftersom vi belönas för att ta initiativ, vara innovativa och skapa resultat så samlas det lätt under åren en del bråte under mattor och i hörnen i en organisation. Ett av mina gamla favoritexempel på att ta tag i det och frigöra kapacitet är Project Kafka där staten i Belgien minskade den administrativa bördan för företag med 25% under en två-årsperiod. (Gillar även självdistansen i projektnamnet.)

Vilka gamla hinder borde ni rensa ut för att få bättre utväxling på era resurser?[:en]Every now and then you need to clean out some old ‘stuff’ to give space and energy for the new to grow. Since we are promoted for taking initiatives, being innovative and deliver results, over time old habits and structures piles up under carpets and in the corners of an organization. These are no longer useful but they are just there. One of my old favourite examples of initiatives to unleash capacity is Project Kafka, where the Public Administration in Belgium simplified and reduced the administrative burden on companies by 25% over 2 years time. Which also meant reducing administrative costs by 1,23 billion euro.

What old habits and strucutures could you remove to unleash your capacity and potential?[:]