Leadership ’11 – 4 disciplines for achievements

Har varit på årets Leadershipdag, anordnad av Utbildning.se och några stora fackförbund. Första föreläsaren som jag lyssnade på var Thomas Dimming från Franklin Covey som gjorde en utmärkt dragning på temat “Ledarens 4 regler för resultat”. Han talade om det dagliga arbetet som “virvelvinden”. Hur ska vi lyckas genomföra en långsiktigt hållbar förändring samtidigt som virvelvinden tar tag i oss? 1. Fokusera på det vilt viktiga. Ha max 3 mål per person utöver det dagliga arbetet. Prata om dem varje dag. 2. Agera på de ledande måtten. Dimming talade om laggande mått (som jag brukar kalla resultatmål, tex antal kg) och ledande mått (som jag brukar kalla drivande mål, tex intagna kalorier och sprungna km). 3. Skapa en inspirerande måltavla. Titta på den varje vecka. Den ska vara enkel att förstå, synlig, ha rätt laggande och ledande mått och ge ett omedelbart svar på hur det går. 4. Skapa ett rytmiskt ansvarstagande. Vilka är de 1-3 viktigaste handlingarna jag kan utföra denna veckan som påverkar de ledande måtten?