Dagens tweet: Att uppnå sina mål

På sistone har jag varit en sporadisk Twitter-användare. Men idag när jag tittade förbi var det en tweet med en länk som fångade mitt intresse: Business Insider’s 5 Habits You Need to Achieve Your Biggest Goals Här är en kort sammanfattning:

  • Håll dina mål hemliga. När du pratar om dem och visualiserar dem så får hjärnan uppfattningen att det är klappat och klart. Detsamma brukar sägas om prokrastinerande: personer som har ett gott abstrakt tänkande har större tendens att skjuta upp saker.
  • Bryt ned målen.
  • Ta en dag i taget. Fokusera på små och lätta vinster – det ger energi! Följ gärna upp dem visuellt på en tavla så att du ser dina framsteg tydligt. En tidigare kollega till mig gjorde attgöra-listor i A3-format och satte upp på väggen. När en punkt var genomförd markerade hon med grön överstrykningspenna. Väldigt enkelt och tillfredsställande sätt för överblick.
  • Tänk på din begravning. Hur vill du att andra ska minnas dig?
  • Att hjälpa andra med deras mål kan i sin tur hjälpa dig med ditt.torso